}

FOLLOWERS

YEAY SITE BARU!!!! HAPPY .

29 December 2012 

Assalamualaikum . 

YA ALLAH! Pagi-pagi ni aku nak kongsi dengan awak bahawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .. 

BAHAWAAAAAAAA

Tengok ni ....................... 

Okay wait ! :p Tunggu dulu . Aku nak cerita satu persatu dulu . 

Haaaaaaa akhirnya berjaya juga tukar domain dot.my . Sebenarnya dah lama register . Awal disember kut . Then semua dah diluluskan . Lepastu aku ni terlalu excited sangat kan sampai buat tak menjadi . 

Dah lama teringin nak ada domain sendiri . Tapi semua mahal-mahal. Paling rendah pun RM40 setahun. Tapi dot.my ni ada buat promotion PERCUMA satu tahun dan untuk renew pada masa akan datang hanya RM20!!! Hurayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy . 

Tapi untuk siapa berminat dot.my ni pun dah tutup pada 25 December haritu .  hanya terhad kepada 30000 orang terawal sahaja akan dapat harga itu .

Then semalam tiba-tiba aku seacrh google pasal domain ingat nak beli domain dot.com tapi semua mahal-mahal . Sedih . Lepastu baru ingat yang aku dh pernah register domain . So bukak blog akak yang baik hati yang dh bagi gift dekat rakan-rakan blogger yang lain KLIK SINI   

Tengok tutorial dia tak berapa nak faham, so terus buka tutorial lagi satu . KLIK SINI  baca punya la teliti gila dan faham betul-betul takut ada silap  .  Buat nya silap memang hampeh aku nak ada domain sendiri menyesal tak terhingga . 

Masa first buat domain dulu bila dh register tak menjadi . Dah silap macam-macam . Then terus give up . Sedih sangat . 

Lepastu semalam pun bila part akhir sekali dia jadi masalah juga . Aku ni memang cepat gelabah  .  Risau benda apa yang aku silap . Rasanya tak ada . Lepastu bukak pulak tutorial first tengok C.E cakap 

Untuk makluman, Google akan recognise dalam masa 3-4 jam . Selama masa itu , Kalau korang google blog korang tak ada . Jangan risau . Lepas 3-4 jam dia akan dijumpai . Sebab google baru nak berkenalan dengan url baru korang . 

Hah rasa lega! Bila baca post tu . Then aku bangun pagi ni, Aku bukak setting . Aku try letak domain aku then terus naik button save  . Tunggu apa lagi terus save la! Semalam mana ada button save tu pun . Kekeke . Risau macam biawak nak mati you know! 



Then benda yang di impikan semalam ni sudah JADI KENYATAAN!


No more bella-sahidi.blogspot.com and now just seacrh www.bellasahidi.my . Mesti korang cakap aku kecoh gegila kan? Hahaha korang dah lama daftar. Argh! Saya happy sangat-sangat. Sebab tu kecoh semacam je . Hihi.

Typing by : Bellasahidi ( BS )



8 comments:

Aina Hanani said...

Wah, tahniah kak. Dapatlah berdomain ya. Ahaha XD

Bella Sahidi said...

@Aina HananiTq sayang. Hahaha seronok nih ;D

laskar pelangi said...

comelnya header dia.kalerfulll gitu. hihi:) tahniahhhhh dah tukar domain dot my :)

Bella Sahidi said...

@laskar pelangiterima kasih dear. hehe :)

Masmira Masri said...

mcm mana nk buat mcm gini bella..

Bella Sahidi said...

@Masmira Masri Dah tamat tempoh kak. Dulu bella penah promote kt blog utk buat benda ini.

♕tashyra said...

congratulation kak :)

Bella Sahidi said...

@♕tashyraTq sayang! :*